Ne tikai redīsi: ko stādīt dobē agri pavasarī, lai iegūtu ražu jau maijā

Daudzi dārzkopji šajā laikā labprāt stāda redīsus, taču tiem ir trīs labi konkurenti.

Lielākajai daļai dārzeņu kultūru ir vajadzīgi aptuveni trīs mēneši, lai tās nobriestu, taču ir dažas sugas, kas ražu dod dažu nedēļu laikā.

Piemēram, redīsi un salāti ir pazīstami ar savu agrīno gatavību, un dārznieki parasti tos stāda kā pirmos, lai jau maijā varētu baudīt sulīgus sakņu dārzeņus un zaļumus.

Taču ir arī citi dārzeņi, kas var konkurēt ar redīsiem. Piemēram, bietēm ir vajadzīgas tikai sešas nedēļas, lai iegūtu pirmos augļus.

Šos dārzeņus var audzēt vairākas reizes sezonā, izmantojot ne tikai sakņaugus, bet arī lapas, kas ir lieliski piemērotas salātiem. Lai to izdarītu, sēklas stādiet tuvu viena otrai, lai lapas saulē neizžūtu.

Vēl viens ātraudzīgs augs ir cukini – pirmie augļi parādās jau sešas nedēļas pēc iestādīšanas. Regulāra laistīšana un auglīga augsne palīdzēs iegūt labu ražu. Turklāt ņemiet vērā, ka  iešu lapas var izmantot pavasara salātu pagatavošanā.

Lasi vēl: Stādiet šos augus līdzas kartupeļiem: Kolorādo kartupeļu vaboles nekavējoties aizbēgs

Aprīļa sākumā uz dobes var stādīt spinātus. Tādā gadījumā vitamīniem bagātos zaļumus ievāksiet jau maijā. Spināti palīdzēs jums justies modram un enerģiskāka!

Mīļie dārzkopji, pavasaris strauji tuvojas, tāpēc sāciet ieplānot, ko sēsiet agrā pavasarī, lai maksimāli ātri iegūtu pirmo ražu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment